Craniosacraal

Voor wie

  • Bepaalde gebeurtenissen beter te kunnen verwerken
  • Het zenuwstelsel weer in balans te brengen op een dieper niveau
  • Het lichaam te helpen herstellen van ongevallen of medische ingrepen
  • Als voorbereiding op de zwangerschap
  • Weer in contact te komen met je natuurlijke bron en je het gevoel van evenwicht/gezondheid te helpen herinneren.
  • Het contact met jezelf te herstellen
  • Een diepere toegang te krijgen tot je innerlijke wijsheid

Het kan (aanvullend op een traditionele medische benadering) veilig gebruikt worden zowel in acute of chronische situaties zoals bijvoorbeeld bij stress en fysieke spanningen, vermoeidheid, CVS en burnout, migraine, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, depressie, rugpijn, spanning in de kaken, algemeen gebrek aan vitaliteit, angst en fobieën, wanneer je teveel in je hoofd zit … . Daarnaast kan deze vorm van behandeling ook ingezet worden om je bewust te maken van bepaalde patronen in je leven en je een volgende evolutiestap te laten ervaren.

Visie en aanpak

We gebruiken het symptoom om je te laten ervaren waar het leven je naartoe wil brengen en wat de mogelijkheid tot transformatie is die eronder verborgen ligt. Daarom kan een energetische sessie soms afgewisseld worden met een gesprek om het proces nog dieper in het bewustzijn te brengen.

WAT IS CRANIOSACRAAL?

Het centraal zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg en bevindt zich tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Hersenen en ruggenmerg worden omgeven door een stevig vlies, de dura mater. In dit gesloten en semi-hydraulisch werkende cranio sacraal systeem circuleert en fluctueert de hersen- en ruggenmergvloeistof in een traag ritme. Hier wordt het CS ritme -of wat men in de biodynamische CS ‘de Primaire ademhaling’ noemt- zichtbaar. In subtiele vloeistof- en weefselbewegingen wordt zichtbaar hoe alles doordrongen is van de grote levensenergie en hoe het deze energie is die ons leven vorm geeft al vanaf het prille begin. Het geboorteproces en allerlei invloeden in ons leven kunnen blokkades veroorzaken waardoor de levensenergie niet langer vrij kan stromen. Wanneer de levensenergie zich niet vrij kan uiten in het lichaam en geblokkeerd wordt in zijn doorgang ontstaat ziekte of een ‘de-link’. Je bent je verbinding kwijt met het originele levensplan of je blauwdruk. Een behandelaar maakt contact met deze ‘primaire ademhaling’ en jouw totale wezen. Door stilte te maken en de energetische impulsen te ‘ervaren’ kan je op deze manier leren begrijpen wat het lichaam je te vertellen heeft en in contact komen met het inherente streven naar Heel-heid. Je leert plekken waar de energie geblokkeerd is te herkennen en door een zachte aanraking en palpatie van het ritme leer je ervaren in welke mate de levensenergie zijn vrije doorgang vindt. Door het geven van ruimte en ontspanning en het creëren van een serene, liefdevolle en ontvankelijke sfeer ontstaat de nodige bedding waardoor de levensenergie zacht uitgenodigd wordt om zijn maximale ruimte weer in te nemen. Hierdoor wordt het zelfhelend mechanisme in het organisme aangesproken en kunnen beperkingen in de weefsels zich herstellen. Met CS raken we de essentie aan van het Leven. CS staat voor het belichten van datgene wat (ge-)Heel(-d) wil worden in jezelf en laat ons ervaren hoe er diep in ons-Zelf mogelijkheden tot transformatie verborgen zitten. Het nodigt je uit om een nieuw stukje bewustzijn toe te voegen en je leven opnieuw te gaan bekijken vanuit een blik naar de Werkelijkheid achter de persoonlijke belevingswereld. Op deze manier worden de evolutieprocessen geactiveerd en kan het voorbestemde levensplan naar de voorgrond treden.